معافیت تحصیلی برای متقاضیان تحصیل در خارج از کشور

معافیت تحصیلی برای متقاضیان تحصیل در خارج از کشور

سلام

قابل توجه متقاضیانی که معافیت دائم ویا پایان خدمت سربازی ندارند و قصد ادامه تحصیل در کشورهای خارجی را دارند، به موارد ذیل را به دقت مطالعه نمایند:

ماده ۳۱ : دانش آموزان مدارس و دانشجویان مراکز آموزش عالی وابسته به وزارت آموزش و پرورش و یا مورد تأیید آن وزارت و دانشجویان دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی دولتی یا غیر دولتی داخلی و خارجی مورد تأیید وزارتخانه های علوم و بهداشت و طلاب حوزه های علمیه که در حین تحصیل به سن مشمولیت رسیده و یا می رسند، تا زمانی که به تحصیلات خود ادامه می دهند، از اعزام به خدمت دوره ضرورت معاف می باشند.

ماده ۳۳ : صدور معافیت تحصیلی دانش آموزان، دانشجویان و طلاب علوم دینی، موکول به ارائه گواهی اشتغال به تحصیل آنان از طریق مراجع ذی ربط است و مدت اعتبار آن تا یک سال پس از صدور گواهی پایان تحصیلات در هر مقطع می باشد.
تبصره ۱: حداکثر معافیت تحصیلی برای دانش آموزان تا سن بیست سال تمام و در هر یک از مقاطع تحصیلی کاردانی دو و نیم سال، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی ارشد ناپیوسته سه سال، کارشناسی پیوسته پنج سال و کارشناسی ارشد پیوسته شش سال، دکترای پزشکی پیوسته هشت سال و دکترای تخصصی شش سال است.
تبصره ۲: در مواقع ضروری با تشخیص و اعلام کمیسیون موارد خاص دانشگاه های مربوط حداکثر یک سال به مدت فوق اضافه می شود.
ماده ۳۴ : دانش آموزان و دانشجویان و طلاب علوم دینی مشمول، در صورت ترک تحصیل، اخراج، انصراف یا فراغت از تحصیل، باید برای خدمت دوره ضرورت خود را معرفی نمایند. مقامات مسئول مکلفند صورت اسامی این قبیل مشمولین را با ذکر مشخصات کامل و نشانی و رشته تحصیلی به طور انفرادی، بدون تأخیر به سازمان محل ارسال دارند.
تبصره ۱: مهلت معرفی مشمولین مذکور حداکثر یک سال پس از تاریخ انصراف، ترک تحصیل و اخراج و فراغت از تحصیل است.
تبصره ۲: مشمولینی که با داشتن معافیت تحصیلی در خارج از کشور تحصیل می کنند، پس از ترک تحصیل یا اخراج یا انصراف یا فراغت از تحصیل، موظفند برای رسیدگی به وضع مشمولیت خود حداکثر ظرف یک سال خود را به نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور معرفی نمایند.
 تبصره ۳: متخلفین از اجراء این ماده برای بار اول به توبیخ کتبی و درج در پرونده و برای بار دوم علاوه بر توبیخ کتبی به یک ماه انفصال از خدمت و برای بار سوم به دو ماه انفصال از خدمت محکوم می شوند.
معافیت سربازی ، معافیت تحصیلی مشمولان ، شرایط معافیت تحصیلی
ماده ۳۵: مشمولین دیپلم که حداکثر یک سال پس از فراغت از تحصیل در یکی از دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی داخل یا خارج از کشور که مورد تأیید وزارتخانه های علوم و بهداشت می باشند پذیرفته شوند تا زمانی که وفق تبصره (۱) ماده (۳۳) به تحصیل اشتغال دارند، می توانند مشروط به اینکه دارای غیبت غیر موجه نباشند از معافیت تحصیلی استفاده نمایند. این معافیت برای هر مقطع فقط یک بار داده می شود.
تبصره ۱: معافیت تحصیلی دانشجویان انصرافی در طول مدت تحصیل فقط یک بار قابل تمدید است.
تبصره ۲: ترخیص کارکنان وظیفه بدون غیبت اولیه در حین خدمت جهت ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی و بالاتر به جز در زمان های اضطراری و جنگ بلامانع است.

ماده ۳۶: مشمولین دارای مدرک کارشناسی و بالاتر و معادل آن در حوزه های علمیه علاقمند به تحصیل در خارج از کشور در صورتی که از نظر مقررات این قانون و وزارتخانه های علوم و بهداشت، حائز شرایط ادامه تحصیل در خارج از کشور باشند و دانشگاه ها و رشته های آنها مورد تأیید وزارتخانه های فوق باشد، می توانند با سپردن تضمین های لازم با استفاده از مقررات این قانون برای تحصیل به خارج از کشور مسافرت نمایند.

متقاضیان جهت اقدام در مقطع لیسانس بایستی مدرک پیش دانشگاهی داشته و طبق این قانون اعلام می دارد که مشمولین دارای مدرک پیش دانشگاهی، نمی توانند جهت تحصیل در خارج از کشور، از معافیت تحصیلی استفاده نمایند.

ماده ۳۷: ایرانیان مقیم خارج از کشور، فرزندان مامورین ثابت دولت جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور و همچنین کسانی که قانوناً تحت کفالت، یا ولایت قانونی آنها می باشند، چنانچه در حین تحصیل در مدارس ایرانی مستقر در خارج از کشور و یا مؤسسات آموزشی کشورهای خارج مورد تأیید آموزش و پرورش و طلاب حوزه های علمیه مورد تأیید شورای عالی حوزه های علمیه به سن مشمولیت برسند از معافیت تحصیلی بهره مند می گردند و ادامه تحصیل آنان تا سقف یک سال پس از فراغت از تحصیل در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی خارج از کشور که مورد تأیید وزارتخانه های علوم یا بهداشت هستند بلامانع می باشد.

19 دیدگاه

  1. سلام با توجه به شرایط موجودم امکان پرداخت وثیقه را ندارم ایا میتوان بعد از سربازی برای بورس و‌ پذیرش در کشور المان و در دوره ارشد اقدام کرد

    پاسخ
  2. سلام خسته نباشین
    من در حال تحصیل رشته ی مهندسی در مقطع کارشناسی هستم ولی از رشته م خوشم نمیاد و می خوام در آلمان فلسفه بخونم در مقطع لیسانس! اینکه من بخوام تجدید مقطع کنم نظام وظیفه بهم معافیت تحصیلی میده؟ اگر نده میشه قبل از رفتن انصراف داد و برای پذیرش در مقطع لیسانس اقدام کرد؟ اونوقت معافیت تحصیلی میدن؟
    ممنونم

    پاسخ
    • lotus

      Salam

      avalan bayad Almani bekhunid v baraye tajdide maghta nezem vazif moaafiyate tahsili nemidan, v ejazeye khuruje ghanuni nadarid.

      kolan moaafiyate tahsili baraye tahsil dar kharej az keshvar baraye lisans nemidan

      Albate age hozuri biayn raahnamaeetun mikonim ke che raahhaee hast.

      Age tamayol be kasbe ettelaate bishtar v daghigh tar darid, ba moasese tamas begirid ya hozuran tashrif biyairid, ta betunim ettelaat dar khore parvande shoma behetun dade beshe na ettelaate koli.

      ba tashakor v arezooye movafaghiyat
      Sehri

      پاسخ
  3. سلام خسته نباشید
    من تازه امتحانات دیپلمم تموم شده احتمالا نمره ای بین ۱۶-۱۷ میارم با توجه به اینکه سربازی در پیش دارم برای من اخذ ویزای دانشجویی ممکن نیست میخواستم بدونم چطور ممکنه با ویزای توریستی به آلمان برم و مشغول تحصیل شوم؟

    ممنون

    پاسخ
    • lotus

      Salam

      bayad Daneshgah Sabte naam konid, bad moaafiyate tahsili ke gereftin, darkhaste visaye touristi konid, bad mitunid az keshvar kharej beshid.

      Sehri

      پاسخ
  4. با سلام
    من دانشجوی لیسانس هستم و میخوام در اتریش یا المان دوباره لیسانس بخونم نظام وظیفه اجازه خروج تحصیلی نمیده ایا راهی هست ؟ با توجه به اینکه سفارت برگه ی اجازه خروج رو میخواد برای ویزا؟

    پاسخ
    • lotus

      Salam

      hatman bayad paziresh foghe lisans ro begirid v az keshvar ghanuni kharej beshid bad age khastin dar khake un keshvar change konid be hamun chizi ke mikhayn

      Age tamayol be kasbe ettelaate bishtar v daghigh tar darid, ba moasese tamas begirid ya hozuran tashrif biyairid, ta betunim ettelaat dar khore parvande shoma behetun dade beshe na ettelaate koli.

      ba tashakor v arezooye movafaghiyat
      Sehri

      پاسخ
  5. من ترم اخر کارشناسی برقم.یه بار انصراف دادم. اگ بخوام برای دندون پزشکی در خارج اجازه خروج مردم. ؟ممنون میشم راهنمایی کنین.

    پاسخ
    • lotus

      Salam

      chenin chizi az lahaaze ghanuni shodani nistesh

      Age tamayol be kasbe ettelaate bishtar v daghigh tar darid, ba moasese tamas begirid v ya ba akhze vaghte ghabli hozuran tashrif biyairid, ta betunim ettelaat dar khore parvande shoma behetun dade beshe na ettelaate koli.

      ba tashakor v arezooye movafaghiyat
      Sehri

      پاسخ
  6. سلام . وقت بخیر . من ارشد برق روزانه قبول شدم. میخام ترم ۱ یا ۲ انصراف بدم و واسه مهر ۹۶ پذیرش ازآلمان داشته باشم. (همون ارشد)
    آیا چنین امکانی وجود داره و بعد انصراف معافیت تحصیلی شامل میشه؟
    میشه پذیرش ۱۰۰ درصد گرفت؟

    پاسخ
    • lotus

      سلام

      نه شما انصراف بدین دیگه اجازه خروج از کشور را ندارید. حتی اگه پذیرش هم بگیرید، نمی توانید از کشور خارج بشوید.

      شما باید دانشجو بمانید تا بشود کار شما را انجام داد.

      راه حلی وجود دارد که درصورت تماس با مؤسسه راهنمایی بشوید که باید چی کار کنید.

      اگر تمایل به کسب اطلاعات کامل تر و دقیق تر را دارید، با تلفن ثابت مؤسسه تماس بگیرید و با اخذ تعیین وقت وقت قبلی تشریف بیارید تا بتوانیم اطلاعات در خور پرونده شما به شما داده بشود و نه یک اطلاعات کلی که جهت تصمیم گیری درست، شما را دچار مشکل می نماید.

      باتشکر و آرزوی موفقیت
      مؤسسه نیلوفرآبی (لوتوس)

      پاسخ
  7. slm man diplome memari hastam mikhastam bedonam vase va daneshjoam mikhastam bedonam vase paziresh badesh ke paziresh anjam shod inja vase pasporto khoroj bejoz 15melyon vasiqe sanade mali ham lazem dare ya na?

    پاسخ
    • lotus

      سلام

      سوالات در مورد خروج از کشور را باید مراجعه کنید، وزارت علوم و شرایط خروج را بپرسید.

      برای انجام کار خودتان هم نیاز به پیش دانشگاهی و مدرک زبان آلمانی نیز می باشد.

      اگر تمایل به کسب اطلاعات کامل تر و دقیق تر را دارید، با تلفن ثابت مؤسسه تماس بگیرید و با اخذ تعیین وقت وقت قبلی تشریف بیارید تا بتوانیم اطلاعات در خور پرونده شما به شما داده بشود و نه یک اطلاعات کلی که جهت تصمیم گیری درست، شما را دچار مشکل می نماید.

      باتشکر و آرزوی موفقیت
      مؤسسه نیلوفرآبی (لوتوس)

      پاسخ
  8. سلام . اگه معافيت تحصيلي گرفتيم و بعد از پايان تحصيلات به ايران برنگشتيم از كشور ديپورت ميشيم به ايران؟

    پاسخ
    • lotus

      سلام

      بعد از اتمام ویزای تحصیلی شما، به دلیل دارا بودن پاسپورت، درصورت تغییر ویزای خود به ویزای کاری ویا … امکان حضور مجدد در خارج از کشور را دارا خواهید بود.

      مجوز ماندن در خاک اروپا، همان ویزای شما می باشد. حال این ویزا می تواند تحصیلی باشد ویا هر نوع ویزای دیگری.

      اگر تمایل به کسب اطلاعات کامل تر و دقیق تر را دارید، با تلفن ثابت مؤسسه تماس بگیرید و با اخذ تعیین وقت وقت قبلی تشریف بیارید تا بتوانیم اطلاعات در خور پرونده شما به شما داده بشود و نه یک اطلاعات کلی که جهت تصمیم گیری درست، شما را دچار مشکل می نماید.

      باتشکر و آرزوی موفقیت
      مؤسسه نیلوفرآبی (لوتوس)

      پاسخ
  9. سلام
    اگر فردی یک سال از فارغ التحصیلی ارشدش گذشته باشه و دفترچه پست کرده باشه و در همین حین از یک دانشگاه خارجی پذیرش گرفته باشه، ایا قادر به گرفتن معافیت تحصیلی هست و میتونه برای ادامه تحصیل بره ؟؟

    پاسخ
    • lotus

      سلام

      می توانید به نظام وظیفه کپی پذیرش خود را ارسال نموده و درخواست مرخصی نموده و نظام وظیفه به شما مهلت داده می شود که به وزارت علوم مراجعه نمایید و درخواست معافیت تحصیلی نمایید.

      درضمن برگه مرخصی هم در دفترچه نظام وظیفه وجود دارد.

      با آرزوی موفقیت شما در مراحل بعدی زندگی تان.
      مؤسسه نیلوفر آبی (لوتوس)

      پاسخ
  10. سلام
    پسرم در مقطع پيش دانشگاهى مشغول به تحصيل است و مشمول شده ايا ميتواند از دانشگاه براى ليسانس پذيرش بگيرد؟سوال بعدى اينكه تا اواخر سال ٩٩پاسپورتش اعتبار دارد اگر پذيرش بگيرد و خارج شود در انجا براى تمديد ويزا به مشكل بر نميخورد؟

    پاسخ
    • lotus

      سلام

      به دلیل مشکل نظام وظیفه در دادن معافیت تحصیلی در مقطع لیسانس برای خروج از کشور، ایشان بایستی در ایران در دانشگاه ثبت نام نموده و با استفاده از معافیت تحصیلی در ایران از کشور خارج شده و بعد از آن حق برگشت به ایزان را حداقل تا ۳ سال نخواهند داشت.

      بحث تمدید ویزا هم هیچ ارتباطی به این مسائل نداشته و روال خود را طی کرده و تمدید خواهدشد.

      اگر تمایل به کسب اطلاعات کامل تر و دقیق تر را دارید، با تلفن ثابت مؤسسه تماس بگیرید و با اخذ تعیین وقت وقت قبلی تشریف بیارید تا بتوانیم اطلاعات در خور پرونده شما به شما داده بشود و نه یک اطلاعات کلی که جهت تصمیم گیری درست، شما را دچار مشکل می نماید.

      باتشکر و آرزوی موفقیت
      مؤسسه نیلوفرآبی (لوتوس)

      پاسخ

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *