کارت آبی و اقامت کاری آلمان برای متخصصان خارجی

کارت آبی و اقامت کاری آلمان برای متخصصان خارجی

با توجه به کمبود نیروی متخصص و کارآمد‌ دولت آلمان با تصویب قانون جدیدی درهای این کشور را به سوی متخصصان خارجی گشوده‌است. “کارت آبی” اقامت کاری جدیدی است که به متخصصان غیراروپایی در آلمان امکان زندگی و فعالیت می‌دهد.

0,,15845989_303,00
روز ۲۷ آوریل سال ۲۰۱۲ مجلس آلمان طی جلسه‌ای به بررسی پیشنهادات نمایندگان در خصوص ساماندهی وضعیت مهاجران تحصیل کرده در آلمان پرداخت. در نهایت با تأیید شورای فدرال‌، قانونی با عنوان کارت آبی به تصویب نهایی رسید که از اول جولای ۲۰۱۲ به اجرا گذاشته شده است. با توجه به این‌که آلمان با کمبود نیروی متخصص روبرو است‌، انتظار می‌رود با این قانون جدید در آینده افراد زیادی با مدرک تحصیلی دانشگاهی معتبر و یا حداقل ۵ سال سابقه کار مرتبط، موفق به دریافت کارت آبی و اقامت در آلمان ‌شوند.

از دیگر شرایط مهم دریافت این کارت امکان داشتن درآمد متوسط سالانه ۴۴۰۰۰ یورو از محل کار در نظر گرفته شده متقاضی در آلمان است که نسبت به قانون قبلی حدود ۲۰۰۰۰ یورو کاهش یافته است.

دولت آلمان برای نیروهای تحصیل‌کرده در رشته‌های علوم طبیعی، ریاضی، مهندسی، انفورماتیک و پزشکی که نیاز به آن‌ها در آلمان بیشتر است‌، شرایط آسان‌تری در نظر گرفته است. برای این دسته از دانش‌آموختگان درآمد سالانه ۳۵۰۰۰ یورو هم جهت دریافت کارت آبی کفایت می‌کند.

0,,15778015_401,00
کارت آبی تنها برای متخصصان غیر اروپایی در نظر گرفته شده ‌است. دو دلیل تعیین‌کننده برای تصویب این قانون: « جمعیت آلمان رو به کاهش و پیری است و هرم جمعیتی روی نوک تیز خود ایستاده است. از طرفی دیگر آلمان به عنوان کشوری صنعتی که حجم بالایی از صادرات را هم دارد، برای نگه داشتن استانداردها نیاز به نیروی متخصص در زمینه‌های مختلف دارد.» می باشد.

شرایط دریافت کارت آبی

بر اساس قانون کارت آبی افرادی ‌که مدرک تحصیلی‌شان در آلمان به رسمیت شناخته شود‌، می‌توانند با ویزایی ۶ ماهه به آلمان سفر کنند. این اشخاص در این مدت ۶ ماه فرصت دارند به جستجوی کار بپردازند و در صورت یافتن شغل مورد نظر نسبت به دریافت اقامت اقدام کنند.

کارت آبی در مرحله اول تنها برای اقامت حداکثر ۳۳ ماهه یا مدت اعتبار قرارداد کار متقاضی در نظر گرفته شده است. البته بعد از این مدت، امکان تبدیل به اقامت دا‌‌ئم وجود دارد. درصورتی‌که متقاضی مدرک زبان آلمانی با سطح B1 ارا‌ئه دهد، این مدت زمان ۳۳ ماهه به ۲۱ ماه کاهش می‌یابد و در نتیجه شخص زودتر می‌تواند برای اقامت دا‌ئم اقدام کند.

0,,2746896_4,00

متقاضیان می‌بایست از کشور خود برای دریافت اقامت اقدام کنند. آن‌ها می‌توانند با مراجعه به سفارت و کنسولگری آلمان در کشور خود در این زمینه اطلاعات دریافت کنند. البته از طریق اینترنت هم امکان دسترسی به این اطلاعات وجود دارد.

کارت آبی مشابه کارت سبز آمریکا؟

برخی قانون کارت آبی را الگوبرداری شده از “کارت سبز” آمریکا می‌دانند. اما تفاوت عمده‌ای میان این دو وجود دارد و آن هم اجازه‌ی اقامت دا‌ئمی است که “کارت سبز” از همان ابتدا به شخص متقاضی می‌دهد.

 

تفاوت کارت آبی با کارت سبز آمریکا:

«برای متخصصان برتری که تصمیم به مهاجرت دارند، مهم‌ترین موضوع اقامت است. آن‌ها به این توجه نمی‌کنند که درآمد ماهانه‌شان ۵۰۰ یورو کمتر یا بیشتر است، بلکه دریافت اقامت دا‌ئم از همان بدو ورود برایشان اهمیت بیشتری دارد. به همین دلیل همچنان احتمال این‌که این متخصصان کشور‌ آمریکا و کانادا و استرالیا را برای مهاجرت ترجیح بدهند بیشتر است.»

« آلمان دارای شبکه خدمات اجتماعی بهتری نسبت به دیگر کشورهای مهاجر‌پذیر است و به شهروندانی که اقامت دا‌ئم این کشور را می‌گیرند، حقوق بیکاری و بیمه تعلق می‌گیرد.»

انتظار می‌رود با تسهیل شرایط اقامت برای متخصصان از این پس تعداد بیشتری برای دریافت اقامت کاری در آلمان اقدام کنند.

شرایط بهتر برای دانشجویان

علاوه بر تسهیلاتی که صدور کارت آبی ایجاد می‌کند، دولت آلمان قصد دارد شرایط جذب دانشجویان خارجی در بازار کار این کشور را آسان‌تر کند. بدین شکل دانشجویان خارجی بیشتری بعد از پایان تحصیلات خود می‌توانند مشغول به کار شوند و کارت آبی بگیرند. طبق قانون جدید دانشجویان خارجی به جای ۹۰ روز ۱۲۰ روز در سال اجازه کار دارند و کسانی که قصد دارند پس از پایان تحصیل در آلمان بمانند دیگر مجبور نیستند ‌ظرف یک سال کاری واجد شرایط خودشان بیابند. آن‌ها از این پس برای این منظور ۱۸ ماه فرصت دارند.

یکی از مراکزی که کار ارزیابی و معادل سازی مدارک تحصیلی متقاضیان را انجام می‌دهد، اداره مرکزی آموزش خارجیان (ZAB) مربوط به وزارت فرهنگ آلمان است:

http://www.kmk.org/zab/zeugnisbewertungen.html

برای به‌دست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد کارت آبی آلمان می‌توانید به لینک‌های زیر مربوط به وزارت کشور آلمان و بخش مهاجرت اتحادیه اروپا مراجعه کنید:

http://www.bluecard-eu.de/eu-blue-card-germany
http://www.bamf.de/EN/Migration/Arbeiten/arbeiten.html

4 دیدگاه

  1. برای گرفتن کارت آبی موسسه شما کمک میکند؟

    پاسخ
    • lotus

      Salam

      moasseseye maa chenin eghdami ro anjam nemidahad chonke:

      ۱٫ mojaveze chenin kari ro nadarm
      ۲٫ darzemn in prose besyar sakht bude v aksare moassasat ke in eghdam ro anjam midan faghato faghat baraye shoma yek visaye josto jooye kare 6 maahe migiran v baghiash be ohdeye khodetun hast
      ۳٫ maa pishnahaad midim shakhas bar asaase tahsili vared beshe v ba gereftane yek Certificate az Alman Shanse in mored ro afzayesh dahad v payeye hoghughi khod ro az ebteda Afzayesh dahid ta inke az ebteda ba yek payeye hoghugh daghun start bezanid

      inke ye positione kar baratun gerefte beshe fargh mikone ta inke proseiee baratun start zade beshe ke monjar be Blue Card beshe

      Sehri

      پاسخ
  2. salam. aya mishe zamne thsil dar alman… kare monaseb ham pida kard? man karshenase mamaie hastam az daneshgahe sarasariye tabriz. mamnon misham rahnemaie konin

    پاسخ
    • lotus

      سلام

      شما با ویزای دانشجویی، تنها مجاز هستین ۲۰ ساعت در هفته کار کنید و کار مجازی که می توانید انجام دهید، کلیه کارهایی که نیاز به مدرک نداشته باشد می توانید انجام دهید.

      مانند روزنامه پخش کردن و شیر پخش کردن و دلیوری و صندوق داری و . . . تو زمینه تحصیل خودتان حق کار ندارید.

      درضمن شما به خاطر رشته خاصی که دارید، شاید دوره تحصیل شما همراه با کار باشد که الزاماً باید مدرک زبان آلمانی حداقل B2 را داشته باشید. شاید در مقابل کاری که انجام می شود، حقوقی هم به شما داده شود.

      اگر تمایل به کسب اطلاعات کامل تر و دقیق تر را دارید، با تلفن ثابت مؤسسه تماس بگیرید و با اخذ تعیین وقت وقت قبلی تشریف بیارید تا بتوانیم اطلاعات در خور پرونده شما به شما داده بشود و نه یک اطلاعات کلی که جهت تصمیم گیری درست، شما را دچار مشکل می نماید.

      باتشکر و آرزوی موفقیت
      مؤسسه نیلوفرآبی (لوتوس)

      پاسخ

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *